top of page

8 nejzajímavějších míst, které najdete na Malé Straně



Malá Strana jednoznačně patří k nejpůvabnějším Pražským čtvrtím. Není proto divu, že sem míří lidé ze všech koutů světa. Tato městská část ale není pouze turistickým lákadlem, nabízí také exkluzivní bydlení s neopakovatelnou atmosférou staré Prahy, kterou doplňuje pestrá nabídka gastro podniků i míst, kam vyrazit za designem či uměním, nebo kde trávit svůj volný čas. Malou inspiraci najdete v tomto článku.


Exteriér galerie a obchodu Artisème, Foto: prague.eu



Kam za uměním V místě bývalé Zengerovy transformační stanice teprve na začátku roku 2022 vznikla moderní umělecká galerie Kunsthalle Praha, kde se konají krátkodobé výstavy současného umění, kulturní eventy či edukační workshopy.


Výstava Gregora Hildebrandta v Kunsthalle Praha, Foto: kunsthalle.org


Kam na nákupy Přemýšlíte, čím si zkrášlit své nové bydlení, nebo třeba jen hledáte stylový dárek pro své blízké? Zajděte do obchodu Artisème, kde najdete to nejlepší z českého designu, a to nejen do interiéru, ale i co se týče módy či šperků.


Galerie a obchod Artisème, Foto: prague.eu


Kam na brunch

Věděli jste, že v restauraci Augustine ve stejnojmenném hotelu pořádají každou neděli skvělý brunch? Nechte se hýčkat neomezenou konzumací šampaňského či prosecca, Virgin Marry a delikatesami šéfkuchaře. O atmosféru se postará DJ.


Brunch v Augustine Restaurant, Foto: augustine-restaurant.cz


Kam na oběd i na pivo

K nejlepším místům s tradiční českou kuchyní nejen v Praze, ale v celé republice, rozhodně patří Lokál U Bílé kuželky z gastro sítě Ambiente. Česká klasika je tu podávána tím nejkvalitnějším způsobem a vyhlášené široko daleko je i místní precizně čepované plzeňské pivo.


Lokál U Bílé kuželky, Foto: lokal-ubilekuzelky.ambi.cz


Kam na drink

Jedním z nejznámějších barů v Praze je jednoznačně Bluelight Bar, vyhlášený pro svoji velmi bohatou nabídku alkoholických i nealkoholických koktejlů. Ať už přemýšlíte, kde oslavit narozeniny, nebo kam pokračovat po skvělé večeři v Lokálu, tohle je to pravé místo.


Bluelight Bar, Foto: bluelightbar.cz


Kam na večeři

Jestli vás láká raději autentická italská kuchyně, nadchne vás restaurace Piknik Park na Kampě, nedaleko Karlova mostu a Lennonovy zdi. Její součástí je kouzelná a ne tolik známá zahrádka a celoročně vyhřívaná terasa s výhledem na Čertovku. Zajděte na ty nejlepší spaghetti i na skvělé víno.


Restaurace Piknik Park, Foto: piknikpark.cz


Kam na dezert

Až si budete chtít osladit život, vydejte se do cukrárny Saint Tropez, kde dělají poctivé dorty a další dezerty podle tradičních francouzských i českých receptur. A pořádají tu i kurzy pečení, kde se můžete sladkému umění naučit i vy.


Cukrárna Saint Tropez, Foto: prague-stay.com


Kam na procházku Není park jako park, což vám dojde přesně ve chvíli, kdy žijete nedaleko Valdštejnského paláce, jehož součástí je geometricky přísně řešená a dokonale udržovaná barokní Valdštejnská zahrada. Dalším cílem vašich procházek mohou být Vojanovy sady, které jsou považované za nejstarší částečně zachovalou zahradu v Praze.


Valdštejnská zahrada, Foto: kudyznudy.cz


Žít Malou Stranu

Pokud jste se už někdy snažili na Malé Straně najít moderní byt vyhovující současným vysokým požadavkům na komfort, víte, že to není tak úplně snadná záležitost. Rezidenčních projektů v této lokalitě není mnoho, těch řadících se do vyššího segmentu ještě méně.


Jedním z nich je projekt VII. Dům situovaný přímo na Valdštejnském náměstí, ze kterého to do těch nejzajímavějších míst na Malé Straně budete mít jen pár kroků. Klikněte sem a objevte kouzlo bydlení v srdci Malé Strany.


Interiér bytu v projektu VII. Dům na Valdštejnském náměstí po dokončení. Foto: archiv LEXXUS NORTON



Interiér bytu v projektu VII. Dům na Valdštejnském náměstí. V popředí ledové sklo od BAXA DESIGN. Foto: archiv LEXXUS NORTON




Pohled do jedné z koupelen bytu v projektu VII. Dům na Valdštejnském náměstí. Foto: archiv LEXXUS NORTON




Vizualizace interiéru bytu v projektu VII. Dům. Archiv: LEXXUS NORTON



Vizualizace koupelny v projektu VII. Dům. Archiv: LEXXUS NORTON



Vizualizace interiéru bytu v projektu VII. Dům. Archiv: LEXXUS NORTON



hranolka prava_zluta_4x.png
hranolka levá_zluta_4x.png
bottom of page