top of page

Bydlete na Malé Straně v domě z 16. století

Rekonstrukce výjimečného projektu VII. Dům na Malé Straně se chýlí ke konci a již nyní nabídne k prodeji svých 17 jedinečných bytů. V případě projektu VII. Dům se nejedná o klasickou rekonstrukci, ale o umělecké dílo. Genius loci Malé Strany a spolupráce dvou renomovaných architektonických studií daly vzniknout bydlení, které v Praze nemá obdoby.

Projekt VII. Dům se nachází v zákoutí Valdštejnského náměstí a je obklopený původně šlechtickými paláci, zahradami a měšťanskými domy. Dům nabízí nádherné výhledy na Pražský hrad, jeho jižní zahrady, Katedrálu sv. Víta a na sousední Valdštejnský palác.


Bydlení bez kompromisů


Precizně zrekonstruovaný VII. Dům nabízí 17 jedinečných bytů o velikosti 1kk - 4kk, které jsou rozmístěné v 6 podlažích a k dnešním nárokům bydlení je zde také zázemí moderního výtahu. Originálně řešené byty nabízí již od 1. patra čelní výhledy na Pražský hrad a Katedrálu sv. Víta. Další část bytů s původními klenutými stropy je orientována částečně do tichého a poetického nádvoří. Unikátní je podkrovní penthouse, který má soukromý vstup již o podlaží níže a nabízí velkorysý prostor s výhledy na všechny světové strany. „Prodáváme luxusní byty a domy v Praze bezmála 30 let, ovšem VII. Dům je nemovitostí zcela mimořádnou. Citlivé propojení historie a moderního designu spolu s geniem loci Malé Strany je naprosto úžasná kombinace. Představovat klientům byty takového formátu je nám ctí,“ říká Miroslav Šibal z LEXXUS NORTON. Obyvatelé domu budou mít k dispozici reprezentativní společné prostory s klasicistním schodištěm, doplněným originálním designovým osvětlením v kombinaci s původními prvky a také kouzelné nádvoří s balkony a zelení.


Luxus a umění v bytovém designu


Ke kompletní přestavbě domu byla pozvána dvě renomovaná pražská architektonická studia - Formafatal pod vedením Dagmar Štěpánové a tým architektů Ateliéru SAD v čele s Martinem Kalhousem. Architekti k renovaci přistoupili jako k uměleckému dílu a kromě moderních materiálů a technologií mu vtiskli krásnou tvář a prvky současného designu. Hlavním architektem projektu se stalo studio Formafatal Ing. Arch. Dagmar Šťěpánové. „Příběh VII. domu nám dal možnost k celému projektu přistoupit spíše jako k výtvarnému dílu. Stavíme do popředí samotný objekt a jeho jedinečnost,“ říká Štěpánová. Vypracování projektu pro jedinečný podkrovní byt a zajímavě členitý prostor v přízemí domu se ujal tým architektů ze studia SAD. „Náš přístup vycházel z pokory ke geniu loci tohoto krásného domu a z touhy učinit jeho prostory příjemné pro stávající moderní a nadčasové bydlení,“ říká Martin Kalhous, jednatel ateliéru SAD.

hranolka prava_zluta_4x.png
hranolka levá_zluta_4x.png
bottom of page