top of page

Lokalita, kvalita, výjimečnost a velkorysost

"Prémiová nemovitost se váže na lokalitu, kategorii nemovitosti, kvalitu budovy nebo výjimečnost architektury. Vždy jsou však další prvky, které prémiovost doplňují. Patří k nim například výhled, velkorysost, vysoká kvalita zpracování interiéru nebo jedinečná příležitost ke koupi, " říká

v rozhovoru Miroslav Šibal, Sales Manager společnosti LEXXUS NORTON, která se specializuje na prémiové nemovitosti.


Nemovitostem se nevěnujete celou vaši kariéru. Co vás přivedlo do tohoto oboru?


K nemovitostem mě přivedla trochu náhoda. Pracoval jsem delší dobu v bankovnictví a po ročním pobytu v Austrálii jsem byl otevřený změně. Zcela náhodou jsem dostal od známé doporučení na kancelář LEXXUS, která v té době hledala nové lidi. Byl jsem přijat, do té doby jsem o nemovitostech a fungování realitní kanceláře příliš nevěděl.


Zaměřujete se na prémiové pražské nemovitosti. Co přesně si představit pod pojmem prémiová či luxusní nemovitost, jaké musí mít charakteristiky?


Zaměření souvisí se strategií naší kanceláře, hlavně historicky. Prémiovost se zejména váže na lokalitu, kategorii nemovitosti, kvalitu budovy nebo výjimečnost architektury. Vždy jsou však další prvky, které prémiovost doplňují. Patří k nim například výhled, velkorysost, vysoká kvalita zpracování interiéru nebo jedinečná příležitost ke koupi.


A v čem musí být váš servis jiný oproti běžným realitním kancelářím, když obsluhujete prémiové zákazníky?


Kvalitní servis obecně je samozřejmostí. Myslím, že k velmi důležitým okolnostem při poskytování našich služeb patří psychologie, diplomacie a zejména serióznost. Setkáváme se s velmi odlišnými charaktery majitelů, klientů a také developerů. Je nutné, abychom se při jednáních chovali nejenom odborně, ale také společensky zařazeně. Určitou roli může sehrát také trpělivost, která často pomáhá docílit uskutečnění obchodu.


Jaký byl pro LEXXUS rok 2021? Co se vám podařilo a jaké projekty jste uvedli na trh?


Loňský rok u nás patřil k těm úspěšným. Přesto, že jsme všichni museli čelit nečekaným okolnostem v rámci pandemie, je obecně známo, že obchodování s nemovitostmi se dařilo.

Máme velkou radost například ze spolupráce při prodeji výjimečného rezidenčního projektu Rezidence Helenika na pražských Vinohradech.

A jaká jsou vaše očekávání a plány na rok 2022? Co plánuje LEXXUS – a jak se bude vyvíjet trh, jaká jsou vaše očekávání?


Dle našeho analytického oddělení rekordní rok 2021 pravděpodobně vystřídá klidnější období. Může dojít ke zpomalení trhu i růstu cen nemovitostí. Klientům, kteří nákup nemovitosti neoddalovali a byli schopni učinit rozhodnutí se podařilo nakoupit za nízkých úrokových sazeb hypotečních úvěrů. Všichni jsme svědky nečekaných světových událostí, které také mají vliv na obchodování s nemovitostmi, a to jak pro kupující, tak pro majitele nemovitostí. LEXXUS pracuje trvale s portfoliem nemovitostí a také se dlouhodobě věnuje velkým developerským projektům. Máme přípravné, projektové práce, na kterých průběžně pracujeme. V letošním roce se také věnujeme zkvalitnění našeho interního fungování.


Jaké projekty na letošní rok plánujete uvést na trh?


V prémiovém segmentu máme v přípravě dva projekty v lokalitě Prahy 1 a věříme, že v letošním roce se povede jejích uvedení do prodeje.



Celý rozhovor s Miroslavem Šibalem naleznete v magazínu Estate & Business 04/2022.

hranolka prava_zluta_4x.png
hranolka levá_zluta_4x.png
bottom of page