top of page

Vodičkova, ulice plná skrytých pokladů

Ještě před pár lety se zdálo, že přestože jde o samé centrum Prahy, je okolí Václavského náměstí tak trochu zapomenutým a možná i divokým krajem. Nedávno se ale vše začalo měnit a ulice Vodičkova si zase hledá cestu do vašich adresářů. Je totiž plná zajímavých podniků a cool míst , v nichž zapomenete, že jste v hektickém centru.

V paláci Langhans na Vodičkově ulici č.p. 37 najdete bytovou galerii Nookart Studio, ve které na vás čeká nejen umění, ale také designové kousky, které vám vytvoří dokonalou představu o tom, jak jednotlivé umělecké kousky můžou fungovat třeba právě ve vašem interiéru. Foto: Michal Ureš.


V Praze už není moc dalších míst, o kterých byste řekli, že patří k rušnému centru Prahy. Přesto právě Vodičkova ulice skrývá několik podniků, v nichž najdete dokonalý klid. Ta cool místa, o kterých mluvíme, totiž nejsou žádné kluby a bary, ale velmi příjemné restaurace, galerie i obchody.


Nejkrásnější zahradní restaurace v Praze


Vodičkova 35 skrývá dokonalou oázu klidu, v níž navíc budete obklopeni přírodou. A také dobrým jídlem. Součástí restaurace s příznačným názvem Garden’s je rozlehlá zahrada ve vnitrobloku, kde budete stranou od ruchu tramvají a hlučícího davu a kde se skvěle najíte. Místní nabídka šéfkuchaře Michala Šorfa je rozmanitá, ale inspirovaná především italskou a francouzskou kuchyní. Rozhodně nevynechejte dezert z dílny cukráře Radka Čejky, který si bere to nejlepší z české i francouzské cukrařiny. Přijít můžete za každého počasí - restaurace má samozřejmě i vnitřní (neméně půvabnou) část.

Restaurace Garden´s ve Vodičkově ulici
Zelený vnitroblok restaurace Garden´s ve Vodičkově ulici

Výborné jídlo, pití, božský klid a spousta zeleně. Taková je restaurace Garden´s, kterou ukrývá dům č.p. 35. Foto: Karolína Šťastová.


Jedinečná bytová galerie

Jakmile se pořádně najíte a načerpáte síly v zahradě, můžete vyrazit za uměním. V paláci Langhans se nachází ojedinělý projekt, kterým je Nookart Studio. Eliška Hradec Chomisteková a Michaela Němečková tu z bytového prostoru vytvořily neobvyklou galerii, v níž je umění jako doma. Doslova. Zapomeňte na strohou atmosféru tradičních galerií, tady se budete cítit spíš jako na návštěvě ve velmi stylovém bytu, který zdobí ta nejzajímavější umělecká díla. Studio tak slouží nejen fanouškům umění, kteří se chtějí přijít pokochat, ale i sběratelům, kteří chtějí vidět, jak bude vybrané dílo fungovat v domácím prostředí. Jen tedy nezapomeňte, že přijít můžete po předchozím ohlášení - stačí do studia napsat třeba jen přes Instagram, anebo si rovnou rezervovat svůj čas přes on-line formulář.


Interiér bytové galerie Nookart Studio ve Vodičkově ulici
Majitelky galerie Nookart Studio Eliška Hradec Chomisteková a Michaela Němečková

Nahoře: Atmosféru v Nookart Studio si zamilujete už při první návštěvě a rádi se sem budete vracet. Foto: Michal Ureš. Vlevo dole: Zakladatelky Nookart Studio Eliška Hradec Chomisteková (nalevo) a Michaela Němečková (napravo). Foto: Nikola Čablová. Vpravo dole: Najdete tu jak ikonická křesla od Ligne Roset, tak vintage designové interiérové kousky. Foto: Michal Ureš.


Nejlepší francouzská vína


Příjemné místo na poslední pracovní schůzku a ještě lepší na večerní posezení u vína. Na adrese Vodičkova 17 najdete celkem nenápadnou vinárnu Bouvard & Pécuchet. Nabízí neuvěřitelně širokou nabídku francouzských vín z menších rodinných vinařství i francouzských pochoutek, ale také velmi příjemnou komorní atmosféru, kterou se vám bude jen velmi těžce opouštět. V létě tu funguje také nečekaně klidná zahrádka. Jen tedy nezapomeňte, že v pondělí a o víkendu mají zavřeno a nedočkavcům připomínáme, že otevírají v 16 hodin.

Lahve vína ve vinárně Bouvard & Pécuchet ve Vodičkově ulici
Fotografie v interiéru vinárny Bouvard & Pécuchet ve Vodičkově ulici

Vinárna Bouvard & Péchuchet nabízí neskutečný výběr francouzských vín a příjemné posezení jak v interiéru, tak v příjemném vnitrobloku. Foto: www.bouvardpecuchet.cz.


Z druhé ruky stylově


O tom, že Vodičkova ulice nabírá druhý dech, svědčí i to, že se jeden z nejlepších pražských vintage shopů s oblečením přestěhoval z Vinohrad právě sem. Obchod Lucie Kratochvílové Lula Vintage Prague tak dnes najdete v Hlávkových domech s prvorepublikovým kouzlem, které dokonale ladí s kurátorským výběrem módních kousků, jejichž kvalitu prověřil čas.

Majitelka Lula Vintage Prague Lucie Kratochvílová ve svém obchodě ve Vodičkově ulici
Detaily z obchodu Lula Vintage Prague ve Vodičkově ulici

Nahoře vlevo: Majitelka Lula Vintage Prague Lucie Kratochvílová. Ostatní foto: Butik je koncipovaný tak, abyste se v něm cítili jako doma. Doslova. Foto: Ivan Kašša.


Chtěli byste mít tyto skvělé podniky jen pár stanic tramvají od svého domova? Prozkoumejte naši nabídku bytů k prodeji i pronájmu na Praze 1. Třeba se mezi nimi ukrývá váš vysněný domov.

hranolka prava_zluta_4x.png
hranolka levá_zluta_4x.png
bottom of page