top of page

Myslete na servis kotle dřív, než začne topná sezóna

Pronajali jste si dům nebo byt s předzahrádkou a užíváte si poslední slunečné dny a výlety? Nezapomeňte, že se blíží topná sezóna. Do ní musíte vstupovat s odborným servisem kotle a celého topného systému. Pravidelný servis vám ušetří peníze, prodlouží životnost kotle a sníží riziko havárie. Pojďme si říct, jak to jednoduše a rychle zvládnete.


Kontaktujte vlastníka nemovitosti

Většina energetických společností dnes nabízí předplacené servisní balíčky. Je dobré zjistit, jestli majitel nemovitosti takovou službu má. Pak vám jen stačí domluvit si s energetickou společností a jejich servisním technikem termín a být necelé dvě hodinky doma. Autorizovaný technik provede kompletní servis kotle a spalinových cest. Vy budete mít jistotu, že je vše v pořádku a v ruce budete mít revizní správu. Pokud se cokoliv během topné sezóny stane a vy budete řešit pojistnou událost, revizní správa je vaše jistota, protože povinná revize je ze zákona povinná.


Oslovte výhradně autorizovaného technika

V případě, že majitel nemovitosti předplacenou servisní službu nevyužívá, neznamená to pro vás žádné složitosti. Jednoduše si vyhledejte nejbližšího autorizovaného servisního technika topných zařízení a domluvte si s ním termín. Opět si rezervujte necelé dvě hodiny na kontrolu a případné vyladění kotle a pečlivě si uložte revizní správu. Nesnažte se ušetřit a vždycky si zajistěte pouze autorizovaný servis.

TIP: U nových spotřebičů je pravidelná roční revize autorizovaným servisním technikem podmínkou k zachování záruky.

Výhody pravidelného servisu topného zařízení

Je jedno, jestli máte kotel na tuhá paliva (uhlí, dřevo) nebo na plyn. Jednou ročně je servis zákonná povinnost a dobrý krok. Díky pravidelnému servisu se:

  • sníží spotřeba energie až o 15 %

  • prodlouží životnost kotle

  • sníží riziko případné havárie

Dobře udržovaný a správně servisovaný kotel vám zajistí bezpečí, úspory a teplo po celou zimu.


A kolik vás servis kotle bude stát?

V případě, že majitel nemovitosti využívá u energetické společnosti předplacený servisní balíček, je pro vás revize zdarma. Pokud si objednáte autorizovaného servisního technika na přímo počítejte s částkou okolo 2 000 Kč.

Myslete na zimu, i když jste ještě v bazéně a zavolejte servisního technika dřív, než na se na něj bude „stát fronta“.




hranolka prava_zluta_4x.png
hranolka levá_zluta_4x.png
bottom of page